Загальна кількість переглядів сторінки

10.11.20

 «Мово українська, мово солов’їна»

Відомий український педагог Василь Сухомлинський писав: «Мова – це віконця, через які людина бачить світ. Багата мова – багатий духовний світ, розвинуте почуття краси слова – велика моральна культура. Убогість слова – це убогість думки, інтелектуальної, емоційної, естетичної товстошкірості». 

Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. Саме про мову, її важливість та значимість, говорили на бібліотечному уроці для 8-х класів. Завідуюча шкільною бібліотекою Олена Самойленко розповіла учням цікаві факти про українську мову, та презентувала для перегляду відеоролик про Нестора Літописця. А потім учні взяли участь у інтелектуальні грі «Мовознавці», яка складалася з трьох етапів. На першому етапі учасники відповідали на запитання мовної вікторини, на другому етапі – відгадували значення фразеологізмів, а на третьому – відгадували мовні загадки з хитринкою. Правильні відповіді оцінювались балами. В результаті троє учасників, які набрали найвищу кількість балів, отримали призи. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

 МАГІЯ СЛОВА ГАННИ КРЕВСЬКОЇ У Лубенській публічній бібліотеці імені Володимира Малика з нагоди Всесвітнього дня письменника відбулася зустр...