Загальна кількість переглядів сторінки

27.02.24

 КРИМ - ЯК ЦЕ БУЛО? 

27 лютого у Публічній бібліотеці імені Малика відбулася суспільно-політична година "Крим... як це було" з приводу анексії росією Кримського півострову, що відбулося 10 років тому. На зустріч до книгозбірні завітали дев'ятикласники Української класичної гімназії з педагогами: завучем із виховної роботи Надією Манько та завідувачем бібліотеки гімназії Оленою Самойленко.

Ведучі - Лариса Гончарук та Сніжана Кириченко - ознайомили присутніх із головними архітектурними та географічними перлинами півострова, спинилися на історії кримських татар та розповіли про захоплення російською армією перших об'єктів півострова 20 лютого 2014 року.

 Гімназисти із цікавістю переглянули документальні фото історії Криму до примусової депортації татар 1944-го року та знаменитий кліп співачки Джамали, присвячений трагедії її народу. Родзинкою заходу стали читання поезій нашого земляка, що ось уже понад 10 років змушений мешкати в Криму, Сергія Сурмача, котрий щедро використовує татарську семантику у своїх творах. До читання долучилися і бібліотекарі, і, що особливо приємно, гімназисти. Також письменниця Ганна Кревська зачитала автобіографічний уривок "На той бік моря" зі своєї останньої книги, який стосується втрати родинних зв'язків після анексії півострова.








Немає коментарів:

Дописати коментар

 МАГІЯ СЛОВА ГАННИ КРЕВСЬКОЇ У Лубенській публічній бібліотеці імені Володимира Малика з нагоди Всесвітнього дня письменника відбулася зустр...